sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Vapaapäivän ruuanlaittoa ja ulkoilua

Tänään oli lepopäivä ja salivapaa. Päivä kului kivasti kotona puuhatessa perheen kanssa.
Lauhtuneista ilmoista johtuen selvittiin ulos koko porukalla vähän pulkkailemaan. Ulkoilu ei ollut pitkä, mutta kivaa oli :)


Ulkoilun jälkeen ohjelmistoon kuului ruuanlaittoa itselle ja pakkaseen pientä varten. Tällä kertaa tein Maxin deli - blogista löytyneen ohjeen innoittamana Omenaiset lihapullat sormiruokailijalle :)

Ja vaikkei ihan kaikkia ohjeen mukaisia aineksia löytynytkään ja yhdessä kohtaa jäi ohje lukematta (tai siis sisäistämättä) niin toooosi hyviä tuli, vaikka ihan suolattomia ovatkin.

8:16

Eilen ruokahommat meni vähän poikkeavasti juhlien vuoksi, mutta tänään on syöty kotona. Kaloreita on ruuassa ollut tämän päivän aikana myös enemmän kuin gfg:llä, mutta ... tänään ruokaa on nautittu vain klo 12-20 välisenä aikana.
Ja suoraan sanottuna tämä on jo kolmas päivä kun ruokaa nautitaan vain tietyn kellonajan välillä.

Toistaiseksi tämä vaikuttaa hyvältä systeemiltä. Nälkä ei vaivaa ja aamut ainakin menee tosi hyvin paastoamalla. Veden juonti on lisääntynyt - tai sanoisinko, että alkanut. Aiemmin en juuri vettä juonut.

Näiden kolmen päivän aikana olen ottanut ruokavalion kanssa rennommin juhlien takia yms ja saa nähdä miten huomenna aamulla käy, kun hypähdän vaa´alle. Rajoitetun kellonajan sisällä; syömisikkunan auki ollessa syöminen on iso apu napostelu-ongelmaan, joka vaivaa minua ja miestä. Etenkin iltanapostelu on tosi paha tapa.

Tämän muutaman päivän kokemuksen perusteella syömiseen suhtautuu hartaammin ja nauttimiaan kaloreita miettii tarkemmin, kun aikaa on vain tietty aika. Mitään mättämistä ei kuitenkaan ole halua tai tarvetta aloittaa syömisikkunan auki ollessa vaan tarkoitus on syödä terveellisesti ja tasapainoisesti päivän ravinto tiettynä aikana.

---
Jotenkin olen tosi innoissani tästä ja tuntuu, että voisin asiasta kirjoittaa ja kirjoittaa ja kirjoittaa...
Mut jätän kokemusten kirjoittelun myöhemmäksi.

Nyt jään odottelemaan huomisaamua ja punnitusta! Saa nähdä vaikuttaako tässä illalla litkimäni melkein 2 litraa vettä aamun tulokseen.

Huomiseen siis!


Linkkivinkkinä vielä osoite dokumenttiin, joka kertoo pätkäpaastosta 5:2. Ihan mielenkiintoinen kyllä ja suosittelen katsomaan, jos vaan yhtään kiinnostaa!

Video löytyy täältä

Ei kommentteja: