keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Maaliskuun eka punnitus

Viikonlopun herkutteluita
Vihdoin ehdin hypähtää vaa´alle tämänkin kuukauden puolella.
Vaaka antoi lukemaksi 106,5kg ja näin ollen pääsen kuittaamaan reilun viikon tulokseksi -1,2kg.

Viikonloppuna tilanne oli aika pahalta vaikuttava kaiken herkuttelun keskellä, mutta maanantainen paastopäivä 500kcal syömisillä sitten käänsi kelkan ja pääsin eroon turvotuksista.
Rockyroad <3
Olen tässä nyt parin viikon aikana pitänyt kaksi paastopäivää (molempina maanantaina) ja tällä toisella kerralla paasto meni tosi helposti. Olen kahden vaiheilla sen suhteen miten jatkaa. Mahdollisesti voisin jatkossakin pitää yhden paastopäivän ja muut päivät mennä sitten Leangainsilla niin, että syömisikkuna on auki 8-10h ja kalorit pysyy enintään peruskulutuksen kanssa samassa ja vähintään kiloklubin suosittelemassa kalorivajeessa.

Edelleenkään tarkoitus ei ole saada mitään huimavauhtista pudotusta aikaiseksi vaan pysyviä tuloksia ottaen huomioo se, että loppuelämäni aikana minun tulee pystyä noudattamaan nyt opettelun alla olevia tapoja.

Pikkukakkosasioista

Muutama sananen toisen lapsen toiveesta, joka on nyt saanut ihan uutta intoa tästä alkaneesta kierrosta.
Mitään valtavia toiveita en elättele sen suhteen, että kierrot muuttuisivat säännöllisiksi yhtäkkiä ja kaikki onnistuisi tuosta noin vaan - mutta pientä toivonkipinää pitää yllä se, että huomasin ovulaation ennen kierron alkua.
Minun tekisi mieli hankkia ovistestejä, sillä lapsettomuusaikana ne ehtivät tulla tutuiksi ja osaksi lapsitoiveen täyttämää elämää. Nyt ne vaan ei enää ole tarpeellisia, mikäli ovulaatio tuntuu yhtä selvästi kuin nyt viimeksi tuntui. Tunnen vaan tarvetta "tehdä jotain konkreettista" sen asian eteen (eli tikutella ovista).

Meillä lapsettomuus oli käytännössä selittämätöntä, sillä miehellä on siittiöitä (vaikkakin alentunut tiheys) ja minä ovuloin (vaikkakin harvoin). Hankaluuksia aiheuttaa pco-tyyppiset munasarjat, jotka koittavat kypsytellä aina liikaa soluja ja näin ollen ovulaatio häiriintyy.

Nyt tuo spontaanisti ilmaantunut ovulaatio antaa pientä toivoa sen suhteen, että jotain olisi tehtävissä kotonakin eikä hoitoihin olisi pakko lähteä. Se olisi taloudellisestikin huomattavasti kannattavampaa saada lapsi alulle kotona.

Paino ja vauvakuume

Tällä hetkellä alan olla painossa, jossa aloin odottaa esikoista. Tavoitteena olisi kuitenkin päästä painon kanssa alemmas ennen raskautumista ja edes hoitohin lähtöä. Toisaalta moni asia puhuu myös sen puolesta, ettei pitäisi jäädä odottelemaan.

Viimeksi pudottaessani painoa pääsin juuri ja juuri lievän lihavuuden ylärajan tuntumaan, noin 85kg. Silloin tavoitteeni oli vain pudottaa painoa "keinolla millä hyvänsä" ja mahdollisimman nopeasti. Liikuin paljon ja söin Jutan ohjeiden mukaan. Paino tippui kyllä hurjaa kyytiä, mutten oppinut mitään.
Tai siis opin sen, että pitää nähdä jatkuvaa nälkää ja harrastaa paljon kovaa liikuntaa laihtuakseen ja jos repsahtaa, niin sitten on huono ihminen ja ansaitsee ikuisen lihavuuden. ;)

Kun se "kuuri" loppui palkintomatkaan ja elämässä tapahtui kaikenlaista muutakin, niin paino lähti nousuu. Ensin ihan hitaasti ekoina kuukausina, mut sitten lopulta kokoajan nopeammin.
En ollut opetellut syömään kulutukseni mukaan ja oikeastaan podin siitä huonoa omatuntoa, jos söin sen mitä kulutin. Osasin vain laihduttaa, mutten jaksanut pitää itseäni kurissa ja seurauksena, että söin holtittomasti. En herkkuja, mutta aivan liian suuria annoksia ruokaa.

Tällä kertaa se isoin urakka on oppia syömään kulutuksen mukaan. Oppia hallitsemaan painoa siinä missä se milloinkin on ja unohtaa nopeat laihdutukset ja kova rääkki. Sellaista en voi jatkaa lopun elämääni, joten ratkaisu täytyy löytää muualta.

Loppuviikko

Loppuviikolle oli suunnitelmissa salia, mutta ilmaantuneiden kipeyden tunteiden myötä täytynee jättää salit väliin. Olen lähdössä viikonloppuna reissuun, joten pakkaamista riittää taas. Ja reissussa olisi kiva olla voimissa ja terveenä.

Ensiviikon punnitus sattuu sitten taas keskiviikolle normaalista poiketen. Sen jälkeen sitten pääsen palaamaan takaisin normipunnituspäivään - ellen vaihda keskiviikkoa uudeksi päiväksi kokonaan.
- Se jää harkintaan..





Ei kommentteja: