torstai 6. maaliskuuta 2014

Kolmas paastopäivä!

Iloinen ylläri odotti blogissa, kun lukijat olivat lisääntyneet! Lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille <3


Ja sitten paastoon.
Tänään menossa siis kolmas paastopäivä, joka tuli vähän yllättäen, mutta on sujunut tähän asti mallikkaasti.
Pientä himotusta tuli tuossa tunti sitten, kun löysin kaapista 4 vaahtokarkkia :D
Hirveästi teki mieli syödä ne, mutta sain sen himon sitten selätettyä.
Jes!

Aamulla lapsen aamupalan jälkeen lähdin reilun tunnin vaunulenkille kuluttamaan aikaa ja odottelemaan lounasta. Olin päättänyt tänään syödä lounaan ja iltapalan.


Lenkin jälkeen valmistin ja söin kanakeiton kera näkkärin ja raejuuston. Oli kyllä herkkua! Kaloreita tuossa satsissa oli noin 360kcal.

Loput kalorit on varattu iltapalalle, jonka suunnittelen olevan maitorahkaa, omenaa ja kaakaonibsejä.

Takaporttina tälle yllättävälle paastopäivälle on se, että 24h paastoa tulee täyteen klo 19. Näin ollen tiukan paikan tullessa illalla voi sitten jo syödä vähän vahvemminkin, mut tarkoitus on odottaa aamuun asti ennen syömistä.

Uusia oivalluksia

On tää kroppa vaan kummallinen peli. Jotenkin luulis, että tällänen syömättömyys jotenkin olisi vaikeaa, mut huomattavasti helpompaa tämä on kuin ikinä uskoisi.
Syvässä istuu kuitenkin ajatus siitä, että kokoajan pitää syödä, että jaksaa.

Miehellekin koitin ehdottaa alle 500kcal paastopäivän pitämistä, mutta hän oli sitä mieltä, ettei voi sellaista pitää työnsä takia (seisomatyö) sillä ilman ruokaa ei jaksaisi. Minäkin ajattelin niin aiemmin, mutta olen nyt muuttanut mieltäni sen suhteen. Ihan varmasti päivän tai pari jaksaa viikossa vähällä syömisellä (ei perättäisiä), etenkin kun muut päivät syö normaalisti.

Toisaalta päivät vaihtelevat eikä paastoaminenkaan aina ole helppoa, joten riippuu ehkä enemmänkin päivästä se kuinka sitä jaksaa. Toisinaan ei jaksa vaikka kuinka söisi tasaisesti ja toisinaan menee kuin höyryjuna pienemmälläkin syömisellä. Ja toisaalta paljon riippuu myös siitä ajoituksesta.
Paaston aikana ei ole pakko olla koko päivää syömättä vaan sen voi aloittaa edellisenä päivänä ja lopettaa seuraavana päivänä niin, että molemmille päiville kuitenkin tulee sitä syömistä ja näin ollen helpottaa sitä henkistä puolta syömällä jokapäivä kuitenkin.

Ja paaston aikana sallitut kalorit voi ottaa sellaisesta ravinnosta, että sitä saa syödä vatsansa täydeltä :) Eli valintakysymys.

- Näillä ajatuksilla tänään :)

2 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Mulle on aina ollut ihan sairaan helppoa olla syömättä, kunnes sitten... Paastoaminen saa itsellä helposti aikaan loputtoman ruokahalun. Tsemppiä sulle paastopäiviin! :)

kasSisu kirjoitti...

Tän paaston huonoihin puoliin kuuluu se, että se lisää riskiä ahmia sitten syöntipäivinä ja muutenkin saattaa aiheuttaa syömishäiriötä.

Minä huomaan halusta syöväni enemmän paaston jälkeisinä päivinä enkä sitten ole mitään tiukkoja rajoja siihen laittanutkaan.

Yritän vaan syödä kunnon ruokaa niin, ettei pikkunaposteluun tulisi tarvetta. Pikkunapostelusta yleensä kertyy helposti paljon ylimääräisiä kaloreita.

Jatkossa on tarkoitus pääasiassa käyttää tuota ruokaikkunaa, mut sit paastoilla päiviä tarpeen mukaan. Saa nähdä miten käy.