tiistai 1. huhtikuuta 2014

Päivän paino

Eilinen paastopäivä meni lopulta mönkään. Ihan hirvittää tunnustaakin, että sen lisäksi, että söin iltapalan - sorruin yöllä syömään pakastimesta kaurakeksit viimeistä murusta myöten. Keksejä ei ollut montaa, mutta kuitenkin. En edes muistanut keksien syömistä ennen kuin aamulla näin tyhjän rasian.

Eilinen päivä oli haastava lapsen kanssa, joka jätti päiväunet kokonaan nukkumatta (tai noh, nukkui 15min) ja oli sitten kiukkuinen ja väsynyt. Illalla lapselle taisi nousta hieman lämpöä ja lapsi itki klo 19-00 välisenä aikana 30-60 min välein sängyssään vaihtelevan mittaisia pätkiä. Lopulta puolen yön aikaan annoin lapselle särkylääkettä, jonka jälkeen unta riitti aamulla melkein 8 asti.
Raasu parka.

Minä olen päässyt lapsen kanssa todella helpolla aiemmin. Ei ole tarvinnut valvoa tai kantaa huolta, kun lapsi on ollut terve pieniä flunssia lukuunottamatta. Tälläisiä jaksoja, että lapsi valvottaa useampana yönä on ollut tosi harvoin ja huomaan sen vaikuttavan minuun. Ja historiallani, joka on siis hyvin ruoka- ja herkkukeskeinen palaan väsyneenä tapaan, joka on tuttu koko elämän ajalta - syömiseen.

Noh, tänään on taas normaali syönti-ikkunapäivä ja avattuani ikkunan klo 11 olen syönyt jo aika reippaasti. Nälkä on tuntunut kovasti ja ajattelin siihen tunteeseen vastata. Olen siis syönyt ruokaa - riisiä ja lohikermakastiketta ja riisiä ja kanapekonikermakastiketta-  enkä herkkuja - tai noh, söin jälkiruuaksi rahkaherkun eli maitorahkaa, banaania ja kaakaonibsiä ilman lisättyä sokeria :) Kaloreita olen arvioinut syömässäni määrässä olleen 1300kcal (tiedän, se on paljon).

Paino oli aamulla eilisestä yösyömisestä huolimatta laskenut tosi hyvin viikonlopun turvotuksista ja vaaka näytti aamulla lukuja 105,1 kg siitä tuli uusi virallinen lukema :)

Ihan hyvä mieli, että sain anteeksi eilisen huonon päivän ja mahdollisuuden korjata sen. Tiedän, että kierre olisi ollut vaarallisen lähellä, jos vaaka olisi näyttänyt vaikka kilon enemmän kuin nyt tai pahimmassa tapauksessa vaikka kaksi kiloa tai jopa vielä enemmän.

Tästä nyt sitten taas eteenpäin.
Ja muistutuksena itselleni : valmistaudu paastopäivään paremmin ja harkitse ajankohta tarkkaan - epäonnistumiset syö motivaatiota jatkolta!


Ei kommentteja: